keskiviikko 11. kesäkuuta 2014

Kuukausi takana

Vähän ehkä sumua..


Jos joku olis kertonu mulle pari kuukautta sitten että istun tällä hetkellä Starbucksissa keskellä Hongkongin vilinää olisin varmaan nauranu ja toivonut saavani edes kesätöitä. Tiesin jo helmikuussa (ehkä) lähteväni Pekingiin suorittaan Double Degreetä syyskuun alusta mutta en olis ikinä uskonut päätyväni ensin kolmeks kuukaudeks Hongkongiin. Taisin kyllä sanoa joskus ammattikorkeakouluun hakiessani että haluan suuntautua opinnoissani Aasiaan päin. No, be careful what you wish for...

Yks parhaista puolista Hongkongissa on kyllä tän paikan yleinen tunnelma. Kuukauden täällä asuttuani oon törmänny vaikka mihin kummalliseen aina purkitetuista silmistä, yllättävistä treffikutsuista metrossa  ja väärin asennettuista hissin napeista aina kadulle levinneisiin parsakaaleihin ja outoihin nakkipatsaisiin. Kaikkeen ei voi tottua, ei ainakaan niihin intialaismiehiin jotka on sitä mieltä että mä ehdottomasti tarvitsen feikki laukun ja feikki rolexin, mutta tavallaan se tekee elämästä täällä todella hauskaa.


You had one job...

Parsakaalia, anyone?

Viime viikko on ollu aikamoista hullunmyllyä, oon käyny viimesissä Happy Valleyn laukkakisoissa, juhlinu siellä tapaamani amerikkalaisen tytön synttäreitä, käyny paikallisen tutun kanssa Dim sumeilla keskellä Mong kokin vilinää, tavannu vielä enemmän ihmisiä Tapaksilla ja kokeillu paikallista lounasravintolaa, tosin onneks kantonia puhuvan kollegan kanssa. En osais meinaan ikinä puhua tarpeeks tilatakseni mitään näissä paikallisissa ravintoloissa, puhumattakaan siitä että ymmärtäisin sanaakaan ruokalistasta.


Kiinalaista lounasruokaa, grillattua lihaa ja riisiä höyrytetyn lehtikaalin kanssa, on muuten hyvää
Dim sumeja, kuva ei tahtonu kääntyä niin olkoon näin päin:D


Sain näiden ruokien nimetkin, jotta voin tilata samoja jos en tajua ruokalistaa:
Shaomai = Pieni täytetty dumpling (tai suomeksi myky) jonka sisällä joko possua, rapua tai molempia ohuen vehnäkuoren sisällä 
Char siu baau =  Vähän sämpylän näkönen pallo jonka sisällä on bbq possua
Lo Baak Gou = Nauriskakku (joka oli muuten hyvää vaikka en muka tykkää nauriista)

Voisin esittää pyhimystä ja väittää että en oo käyny juhlimassa täällä mutta musta tuntuu että kukaan joka lukee tätä ei uskois mua:D Hongkongissa on oikeestaan kaks paikkaa jossa suurin osa ihmisistä käy. On Wanchai, joka on täynnä klubeja ja jossa järjestetään Ladies night (ilmaisia drinkkejä naisille, heh) ja sitten on tietysti LKF eli Lan Kwai Fong (joka on muuten hauskaa koska työskentelen Kwai Fongissa ja se on täysin eri alue kun LKF mutta monet erehtyy luulemaan toisin, ei en työskentele baarikadulla)




LKF toimii niin että 7-elevenistä ostetaan halpaa juotavaa ja sit hengataan kadulla ja yritetään kuulla mitä muut sanoo, Wanchaissa taas jonotetaan ilmasia juomia liian pitkään eikä myöskään kuulla mitä muut sanoo. Sen takia tykkään enemmän esimerkiks Tsim Sha Tsuista löytyvästä Knutsford's terracesta (livemusiikkia!) tai jostain SOHOn baareista jotka on enemmänkin sellasia istumispaikkoja. Tosin niin kauan kun on hyvää seuraa niin mikä vaan kelpaa:) 

Vaatteet on täällä vähän turhankin halpoja ja esimerkiks sillon kun asuin vielä pesukoneettomassa asunnossa ja vaatteet piti viedä pesulaan niin helposti saatto vaan ostaa uudet vaatteet. Esimerkiks tää mekko (alla kuvassa) makso huimat 6 euroo In&Outissa, joka sijaitsee sopivasti siinä mun kotimatkalla kun tuun metrosta ulos. Heh. En kyllä tiedä miten nää kaikki saa Suomeen, puhumattakaan Pekingistä, mutta siihen nyt on vielä pari kuukautta. Ja parissa kuukaudessa tää vaatemäärä ei varmaan ainakaan pienene.



Tänään on suunnitelmissa vähän juhlia FIFA world cupin (!!) alkua parin uuden tuttavuuden kanssa ja oikeastaan mun kalenteri on ihan täynnä kaikkee kivaa ens keskiviikkoon asti jollon on kauan odotettu juusto & viini ilta. Juusto on se asia jota täällä oikeesti tulee ikävä koska sitä ei a) saa mistään b) jos saa niin se maksaa ihan älyttömän paljon. Onneks äiti (♥) lupas tuoda mulle sinihomejuustoo Suomesta ( ellei se oo kiellettyä, sit haen äidin tullista) . Jee!

Eilen olin tosi tuottelias ja hankin vihdoin netin puhelimeen! Tosin saan käyttää vaan gigan kuussa tällä paketilla että pitää vähän rajottaa, mutta ainakin saan whatsapp viestit ja muut heti. Eilen myös kokkasin ihan oikeesti ekan kerran kuukauteen mikä oli ihan mahtavaa koska kokkaaminen on aina ollu yks mun lempiharrastuksista. Ulkona syöminen on kyllä melkein halvempaa että taitaa jäädä kokkailut silti vähemmälle:D








Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos:)