tiistai 17. kesäkuuta 2014

Dragon's back


Kun elää suurkaupungissa, tuntuu välillä ihan mahtavalta päästä keskelle luontoa. Onneks täällä Hongkongissa se on jopa mahdollista n. puolen tunnin bussi/metromatkan jälkeen. Olin kuullu Dragon's back hikesta jo aikaisemmin käydessäni Shek O:lla, ja kun joku sitten kysyi Facebookissa haluaako joku lähteä sinne, ajattelin että miks ei?

Helppo alku..

Siispä Lauantaina eilisen pitkähköksi venyneestä illasta huolimatta vedin lenkkarit jalkaan ja hyppäsin metroon kohti Shau Kei Wanin asemaa jossa tapasin italialaisen Chiaran ja itävaltalaisen Evan joita en tuntenu entuudestaan mutta se ei haitannut mitään koska meillä oli silti hauskaa:)

Onneks laitoin hyvät kengät
 Dragon's backia mainostetaan helppona reittinä mutta totuus on ehkä vähän muuta. Mä oon itseasiassa käyny hikella aika monessa paikassa ja tää toi etäisesti mieleen ne pahimmat kokemukset vain etäisesti, Madeira ja Rabacalille eksyminen pimeiden tunneleiden läpi ei kyllä vieläkään kohdannut voittajaansa. No, mulla oli hyvät kengät ja hyvä kunto (hahaha no) joten ne jyrkät ja kiviset nousut ja laskut ei ollu kauheen pahoja mutta en ehkä silti sanois ko. reittiä helpoksi. Maisemat oli kuitenkin aika upeat, ja aion viedä mun perheen (joka saapuu viikon päästä) tälle hikelle.


Vuoren huipulla





Dragon's back kulkee vuoren päällä ja sieltä näkee tosi hienosti Hongkongin saaria. Ylhäällä on useampi pysähdyspaikka, joihin voi istua alas ihailemaan näköalaa, mutta me ei jaksettu jäädä istuun vaan jatkettiin matkaa alas kohti Big Wave Bayta. Reitti vuoren huipulta alas oli tosi jyrkkä ja kivinen, joten en ottanu siitä kuvia mutta ens kerralla sit!



 Tän reitin piti olla 5km mutta me taidettiin mennä jossain vikaan koska Big wave baylle oli 5 km pelkästään sen vuoren huipun jälkeen. Ei haitannu kyllä yhtään. Loppuosa reitistä oli aika puuduttavaa koska kello oli jo 17 ja pimee oli tulossa ja ympäristökään ei enää muuttunut kovin paljoa.

Big Wave Bayn kylän alku

Danger??
Eksyttyämme vielä kerran reitiltä löydettiin vihdoin Big Wave Bayn ranta ja se todellakin on Big Wave Bay ihan syystä. Ihan mahtavat aallot! Rannalla tuli jotain kivoja kuulutuksia ja hetken päästä sain viestin että T1 varoitus on päällä. En kyllä huomannut mitään? Uimaan ei saanu mennä mutta en ollu ottanu edes uikkareita mukaan joten ei haitannu.





Hetken aaltoja ihailtuamme päätettiin syödä vielä rantaravintolassa ennen kun lähdettiin takasin kaupungin vilinään. Oli muuten ihanaa saada kylmää juotavaa ja hampurilainen vaelluksen jälkeen. Etenkin kun olin fiksuna tyttönä lähteny pelkän aamupalan jälkeen matkaan,


Mmmm...
 Illalla lupasin lähteä ulos ja niin teinkin. Mentiin ensin yksille Sohoon ja siitä Lan Kwai Fongille, haluaisin sanoo etten ollu myöhään mutta aurinko tais olla jo ylhäällä kun tulin kotiin! Siitä huolimatta en perunut sunnuntain menoja vaan lähdin käymään Pink Dot Festivalissa. Pink dot on LGBT yhteisön jokavuotinen tapahtuma ja se oli aika paljonkin isompi kun mitä odotin. Oli kyllä kiva vaan maata piknikillä koko päivä ja nauttia kaikista ilmaisista asioista joita saatiin sieltä. Olin kyllä niin väsyny että en jaksanu olla siellä kauheen myöhään, joten klo 20 aikaan palasin kotiin, otin torkut ja puhuin skypessä vanhempien kanssa.

Kaikilla oli pinkkiä päällä - paitsi mulla

 Rankan viikonlopun jälkeen Maanantai oli aika mahdottoman tuntuinen mutta onneks päivä päättyi aikasin lounaalle työporukan kanssa jonka jälkeen suuntasin Nam Cheongin MTR asemalle ja kävin katsomassa hotellin jossa tuun asumaan ens viikon. Hotelli näytti kivalta mutta Sham Shui Po alueena on vaan jotenkin ahdistava. Onneks mtr on vieressä ja pääasia on kuitenkin se, että saan olla mun perheeni kanssa joita en oo nähny yli kuukauteen.



Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos:)