sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Lähtövalmisteluita




Kun kirjotan tätä tekstiä, lähtöön on aikaa 3 päivää. Tässä vaiheessa kaikki muodolliset asiat alkaakin olla kunnossa (paitsi rahanvaihto, heh) ja koriin alkaa muodostua yhä isompi kasa tavaraa joka pitäisi mahduttaa 25 kiloon.

Tätä blogia kirjottaa siis Henna, 20-vuotias opiskelija Tampereelta tai Valkeakoskelta, miten vaan. Opiskelen HAMKissa International Business linjalla ja harrastuksiin kuuluu cosplay (hassuja vaatteita ja paljon ompelemista), lenkkeily ja matkustaminen.

Ja kuten blogin otsikosta saatoitte päätelläkin, uusi kotikaupunkini vähän yli 3 kuukauden ajan on siis Hongkong, jossa suoritan opintoihini kuuluvan työharjoittelun.

Sain harjoittelupaikan Hongkongista vähän vahingossa. Olin edellisessä harjoittelupaikassani lopettelemassa työpäivää kun sähköpostiin tuli viesti että Hongkongissa toimiva suomalainen yritys hakee harjoittelijaa kesäksi. Hetken harkittuani (noin 2 sekuntia) päätin lähettää ko. yritykseen viestin ja no, sain paikan. Täytyy kyllä sanoa että leuka tais käydä aika lähellä lattiaa siinä vaiheessa.

Vaikeinta Hongkongiin muuttamisessa oli ehdottomasti asunnon löytäminen. Siinä vaiheessa, kun Valkeakoskella sijainnut 30 neliön opiskelijaluukkuni 359 euron kuukausivuokralla alkoi näyttää ilmaiselta luksuskartanolta, päätin etten oikeastaan välitä missä asun niin kauan kun asun yksin, mulla on oma suihku ja sänky (ja ei, Hongkongissa ne ei oo itsestäänselvyyksiä) eikä töihin oo turhan pitkä matka.


Päädyin etsintöjen jälkeen vuokraamaan asunnon Shanghai Streetiltä, Kowloonin alueelta. Asunto on pieni mutta siellä on kaikki mitä tarvitsen, se sijaitsee 4 minuutin kävelymatkan päässä Jordanin metroasemalta, josta pääsen helposti töihin ja mikä parasta, alakerrassa on leipomo! En tosin tiedä minkälainen se on mutta toivon parasta:

Vaikka asunnon löytäminen Hongkongista olikin vaikeeta, oli edellisestä asunnosta muuttaminen vielä vaikeempaa. Kahden yksin asutun vuoden aikana mulle olikin kertyny vähän enemmän tavaraa ja nekin piti tietysti viedä johonkin varastoon koska 25 kiloon ei ihan mahdu mun koko omaisuus eikä kolmen kuukauden vuokraa oo kiva maksaa ilman että asuu siellä.

Nyt takas pakkaileen ja hakeen Hongkongin dollareita forexilta joka mun on pitäny tehdä jo ainakin kaks viikkoo mutta näköjään en vaan osannu tehdä sitä ajoissa.










Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos:)