keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Uskomaton Macau

Vain Kiinassa, kultakalat talon ulkopuolella.
Sunnuntaina rikoin lupaukseni turistikohteiden käymisestä ekojen viikkojen aikana ja hyppäsin TST:n metroon n. klo 7.20 ja sieltä jatkoin (pienen eksymisen heh) kautta Macau ferry terminaaliin. Niin. Lähdin maasta heti toisena viikonloppuna? Hyvä Henna.

Aamupalaa Starbucksissa 
Macauun kesti laivalla n. tunti, en oikeestaan kauheesti katellu paljon siinä kesti koska se tuntu menevän tosi nopee, ehkä hyvän seuran tai mukavan penkin ja aikasen herätyksen ansiosta. Kannattaa oikeesti mennä Macauun TST:ltä koska laiva oli a) halvempi b) mukavampi (ja c) lähempänä kotia). Paluumatka Centralin kautta oli meinaan vähemmän kiva. Ihan siedettävä joka tapauksessa.

Tosi huono turistikartta:(
Terminaalissa käytiin läpi passintarkastus ja saatiin Macaun oleskelulupa, joka mulla ainakin jatku niin pitkään että olisin voinu olla siellä tän harjottelun loppuun asti joten eipä ollu ainakaan kiire:) Sää oli tosi lämmin ja aurinko paisto joten alotettiin ottamalla bussi yhteen hotelleista joka sijaitsi Venetian vieressä. Päästiin siihen heti kun muut jonotti Venetian omaan bussiin? Toisin kun Venetian oma bussi, ko. auto oli ilmastoitu, siellä oli wifi ja tilaa istua eikä tarvinnu odottaa kolmen bussin täyttymistä. Olihan siitä toiselta hotellilta tietty hurja matka Venetialle - nimittäin tien ylitys.

Venetian ulkopuolelta, sisällä oli aurinkoisempaa!

Patsas City of Dreamsin katossa!

Koska oltiin Macaussa, mentiin luonnollisesti kasinolle. Venetiaan onnistuin pääseen sisäänkin vaikka oonkin vaan 20v eli liian nuori pelaamaan sillä ikäraja on 21:( Pelattiin jollain huimalla 2 eurolla jonka jälkeen lähdettiin Venetian yläosaan jossa odotti ihan uskomaton näky. Nimittäin Venetsia sisätilassa! Kuva kertoo varmaan enemmän kun tuhat sanaa tässä vaiheessa...

Tämä oli siis sisällä. 


Venetiasta suunnattiin johonkin Macaun vanhaan osaan ettiin St.Paulin rauniota. Käveltiin paahtavassa helteessä ja suorassa auringonpaisteessa monta tuntia ja löydettiin paikallisen miehen opastuksella joku temppeliaukio mutta siinä se. St. Paul oli meinaan toisella saarella. Heh. No, oli tässä  harhailussa hyväkin puoli, koska löydettiin tosi hyvä ravintola josta sai ihanaa ruokaa ja kylmää kaljaa. Onko parempaa? Ei.
Joku temppeli

Parhaalta maistunut olut koskaan!

Terveellistä ruokaa namnam


Starbucks maailman oudoimmassa paikassa

Koska ei löydetty St. Paulia kaupunginosasta jossa se ei edes ollu, päätettiin ottaa taksi ja lähtee kattoon pandoja, mutta kun päästiin pandapuistoon niin se oli menny kiinni 15 minuuttia sitten! Oikeesti? No, naurettiin vaan huonolle tuurille ja otettiin taksi kohti St. Paulia. Olis tietysti ollu kiva jos se taksi olis myös vieny meidät sinne St. Paulille, se meinaan jätti meidät johonkin sivukadulle ja sano vaan et 'that way' (väärä suunta!). Taksikuskit oli muutenkin kauheen turhautuneita Macaussa. Ehkä ne on kyllästyneitä työhönsä? Kysyttiin siis paikalliselta mihin päin pitää mennä ja saatiin ohjeet että 'suoraan, vasemmalle suihkulähteen kohdalta ja siinä se on'. Ok? No, löydettiin ne rauniot lopultakin!


Pari muutakin ihmistä menossa sinne...

Finally there

St.Paulin jälkeen oltiin niin väsyneitä että käveltiin hetki ympäriinsä ja päätettiin et Macau on nyt nähty! Otettiin siis (taas turhautunut) taksi kohti Macau Ferryä ja lähdettiin takas ah niin tuttuun Hongkongiin. Tällä kertaa Centralin kautta ja väsyneenä suoraan nukkumaan kun pääsin kotiin! Macaussa pitää varmaan käydä uudemman kerran, ainakin kattomassa niitä pandoja!






P. S 
Sain muuten kuulla että vaihtopaperit Pekingiin on hyväksytty! Eli meen kahdeks viikoksi Suomeen ja sit 9 kuukaudeks Pekingiin suorittaan Double Degreen! Pitää varmaan varata viikonloppumatka tulevaan kotikaupunkiin....





Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos:)